Onderhoud uw gazon van bij het begin

Een gazon opgebouwd uit graszoden vraagt de eerste maanden weinig tot geen onderhoud. Onkruid is er net na de plaatsing immers niet en ook daarna groeit het minder snel.

Dat neemt niet weg dat je ook grasmatten af en toe een onderhoudsbeurt zal moeten geven om van je groene, dichtbegroeide en stevige gazon te kunnen blijven genieten.

Dit zijn enkele tips.

 

Gras afrijden

De eerste maaibeurt na het leggen van graszoden geef je na 2 à 3 weken (op de hoogste maaistand). Daarna raden we aan om je gazon minstens 1 keer per week af te rijden op een maaihoogte van 3 à 4 centimeter.

Uiteraard varieert deze frequentie wat naargelang de weersomstandigheden en de periode van het jaar. Door regelmatig je gras te maaien, geniet je niet alleen van een mooi getrimde grasmat, maar geef je onkruid ook weinig kans.

Bemesting

Om je gras te wapenen tegen mos, onkruid en hitte, kan je je gazon best 3 keer per jaar bemesten. Gebruik daarvoor een langwerkende organische gazonmeststof. Green Line biedt kwalitatieve gazonmeststof aan in zakken van 5 of 25 kg.  

 

 

Gras afrijden na het plaatsen van grasrollen of graszoden

Mosbestrijding

Duikt er ondanks de regelmatige bemesting toch mos op in je gazon? Strooi dan kalkkorrels in de winter.

Verticuteren

Verticuteren doe je in het voorjaar. Op die manier verwijder je onkruid, mos en dood gras uit je gazon. Het resultaat ziet er in eerste instantie niet uit, maar je grasmat zal zich snel herstellen.

Grasmachine

In de winter zal je je gazon minder frequent moeten afrijden. Dat is het ideale moment om je grasmaaier een onderhoudsbeurt te geven. Door de messen elk jaar te laten slijpen, behoud je de rest van het jaar een mooi maairesultaat.

 

gazon verticureren
Greenline 2000

Een mooie tuin op korte tijd?

Onze grasmatten geven u een stevig,
vol en onkruidvrij gazon.

Offerte aanvragen